Wat is vereist?
- Hbo / wo werk- en denkniveau
- Werkervaring in de gemeentelijke overheid en met initiatiefnemers
- Ervaring met verduurzamen en zonne- en windenergie
- Samenwerkingsgericht, maar kan ook zelfstandig werken
- Politiek en bestuurlijk sensitief en uitstekende communicatieve vaardigheden
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
- Klant- en oplossingsgericht
Wat krijg je?
- €3.090 - €4.671 bruto p/m (schaal 10, afhankelijk van kennis en ervaring)
- 32-urige werkweek
- 20 wettelijke vakantiedagen, 6 bovenwettelijke vakantiedagen en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen
- Opleidingsmogelijkheden
- Individueel Keuze Budget (17,05% o.b.v. 36-urige werkweek)
- Laptop en telefoon
- Verstelbaar bureau en bureaustoel om thuis te kunnen werken
Wat doe je?
- 30% Coördineren en uitvoeren van projecten
- 30% Vragen beantwoorden van interne en externe partijen
- 20% Beleid opstellen
- 20% Collega’s aansturen en ondersteunen
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Interesse
Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.Rudine Berends
Domeinmanager Ruimte
Vacature
Als Algemeen Medewerker Duurzaamheid bij de gemeente Buren ben je direct betrokken bij de beleidsontwikkeling en afstemming op het gebied van de energietransitie. Zo ga je zorgen voor de monitoring, evaluatie en actualisatie. Je houdt je daarnaast ook bezig met een aantal van de beleidsonderdelen Dit doe je in samenwerking met zowel interne als externe partijen, zoals de Energie Samenwerking Rivierenland (ESR) en de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). Deelterreinen waar je je mee bezighoudt zijn bijvoorbeeld het verduurzamen van monumenten, kleine windmolens en lokale initiatieven.
Daarnaast zorg je voor de uitvoering van het beleid rond het opwekken van zonne- en windenergie en neem je zitting in de werkgroep Regionale Energie Strategie (RES) en het OER-project. Daarnaast begeleid en stimuleer je lokale initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld het opwekken en opslaan van warmte en klimaatadaptatie. Je pakt werkzaamheden op als het monitoren van de realisatie van projecten in deze gebieden en waar nodig de daaruit voortvloeiende beleidsontwikkelingen. Tot slot werk je, in samenwerking met een subsidioloog, aan het in beeld brengen van externe financieringsmogelijkheden waar gebruik van kan worden gemaakt.
Je bent onderdeel van het team Beleid en Projecten, dat valt onder het Domein Ruimte. Je werkt in dit team samen met de Coördinator Duurzaamheid en je coacht drie Medewerkers Duurzaamheid inhoudelijk. Ook werk je veel samen met externe stakeholders en partners, zoals eCoBuren en Liander.
Als je het leuk vindt om je bezig te houden met diverse duurzaamheidsprojecten en je het uitdagend vindt dat je hierbij veel afwisselende werkzaamheden verricht, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag heb je contact met inwoners, marktpartijen en regionale partners en maak je zo mooie stappen in verschillende duurzaamheidsprojecten.
Op een mindere werkdag komen er veel onverwachte vragen en verzoeken op je af, waardoor je niet toekomt aan de werkzaamheden die eigenlijk op je planning stonden.
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
- 18:00
-
- Lunch
- Mails lezen en beantwoorden
- Extern overleg
- Beleid opstellen
- Overleg met marktpartij
- Lokale initiatieven in kaart brengen
- Bellen met inwoners
- Mails lezen en beantwoorden
-
- Lunch
- Teamoverleg
- Projecten coördineren en monitoren
- Beleid opstellen
- Overleg met externe partner
- Teamleden aansturen en ondersteunen
- Intern overleg
-
- Vrije dag
-
- Lunch
- Maandpraat
- Ad-hoc-vragen beantwoorden
- Projecten coördineren en monitoren
- Ad-hocvragen beantwoorden
- Projectoverleg
- Mails lezen en beantwoorden
-
- Lunch
- Wethoudersoverleg
- Bijeenkomst met inwoners
- Projecten coördineren en monitoren
- Beleid opstellen
- Administratie bijwerken
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Buren is een boeiende gemeente met veel kernen en een stad en een uitgestrekt grondgebied waar nog veel potentie is. Hierdoor blijft je werk veelzijdig en uitdagend. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je IKB (Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.
Werken bij Gemeente Buren
De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.
De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.
- Hoofdkantoor in Maurik
- 200 medewerkers
- 63% / 37%
- Gem. leeftijd 45 jaar
- Hybride werken