Banen

Jeugdverpleegkundige (Jeugdgezondheidszorg - GGD Amsterdam)

Solliciteer nu

Jeugdverpleegkundige (Jeugdgezondheidszorg - GGD Amsterdam)

gemeente Amsterdam Amsterdam

Solliciteer nu

Wat is vereist?

  • Afgeronde HBO opleiding verpleegkunde inclusief BIG-registratie
  • Je ziet grootstedelijke problematiek als een uitdaging
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Empathisch, flexibel en secuur

Wat krijg je?

  • €3.317 - €4.752 bruto per maand obv 36 uur
  • Opname in het ABP Pensioenfonds en maandelijkse bijdrage aan ziektekostenverzekering
  • Minimaal 24 tot 36-urige werkweek
  • Arbeidsovereenkomst van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband
  • 144 vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur
  • Individueel keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris. Vanuit dit budget kun je bijvoorbeeld trainingen naar eigen wens doen en heb je de optie om extra uren bij te kopen
  • Werktelefoon en werklaptop

Wat doe je?

  • 40% Spreekuren
  • 30% Intakes en huisbezoeken
  • 20% Overige zorgtaken (wijkgericht werken en zorg op maat)
  • 10% Deelname aan OKT (Ouder- en Kindteams)

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Dana Bijvoet

Leidinggevende Jeugdgezondheidszorg

Vacature

Alle kinderen en jongeren hebben gelijke kansen om gezond en veilig op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Dit is de visie van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Amsterdam, waar je komt te werken. Als Jeugdverpleegkundige bij gemeente Amsterdam lever je hier een belangrijke bijdrage aan. Ouders, jeugdigen en professionals kunnen bij de GGD terecht voor informatie en advies over gezond opgroeien en opvoeden.

Je biedt sociaal-medische zorg aan zwangeren, baby's, kleuters en schoolgaande kinderen. Je geeft advies aan of begeleidt ouders en/of verzorgers over onderwerpen zoals groei, ontwikkeling, gezondheid, vaccinaties en opvoeding. Ook speel je een belangrijke rol bij de aanpak en begeleiding van kinderen met overgewicht en obesitas. Daarbij werk je nauw samen met verschillende disciplines uit de wijk.

Elke dag is anders: van een huisbezoek in de ochtend bij een pasgeboren baby een tot spreekuur op locatie en een telefonisch consult met een school.

Je hebt een flexibele houding en bent laagdrempelig beschikbaar. In de wijk sluit je aan bij netwerkpartners zoals verloskundigen, huisartsen en Buurtteams. Het is belangrijk dat je goed luistert, gerichte vragen stelt en aansluit bij de behoeften van ouders en/of verzorgers. Alle informatie die je ontvangt registreer je goed; dit past bij je beroepscode als Jeugdverpleegkundige.

Je werkt bij de afdeling Jeugdgezondheidzorg (JGZ) van GGD Amsterdam. De afdeling Jeugdgezondheidszorg werkt laagdrempelig en wijkgericht. Er zijn 29 locaties in Amsterdam en Amstelland: binnen Amsterdam wordt vanuit 24 multidisciplinaire Ouder- en Kindteams gewerkt, verspreid over Amsterdam. Hier werken ook Jeugdpsychologen en Ouder- en Kindadviseurs. In regio Amstelland (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Duivendrecht, Uithoorn of Ouder-Amstel) zijn vijf JGZ-locaties die samenwerken met de sociale wijkteams.

Als je het leuk vindt om geduldig te luisteren, te observeren en gerichte vragen te stellen, en je het uitdagend vindt om iets te betekenen voor ouders en kinderen in Amsterdam, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Jeugdverpleegkundige

Op een leuke werkdag heb je veel afwisseling in je werkzaamheden, een gezellige lunch met collega's en gaan ouders tevreden de deur uit.

Tijdens een mindere werkdag loopt het spreekuur uit, omdat er zorgen om een kind zijn waar tijd aan besteed moet worden.

  • 08:00
  • 09:00
  • 10:00
  • 11:00
  • 12:00
  • 13:00
  • 14:00
  • 15:00
  • 16:00
  • 17:00
  • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een consult van 40 minuten genaamd 'Samen Starten' met de kersverse ouders van Bas. Hoe ga je te werk?

Bas is acht weken oud: de ouders zitten met hun handen in het haar, want Bas huilt veel en slaapt slecht. Hierdoor slapen de ouders zelf ook slecht en komen ze vermoeid over. Als Jeugdverpleegkundige weet je dat vermoeide ouders minder goed in staat zijn om met signalen van hun kind om te gaan vanwege stress.

Je stelt de ouders gerust door hun gevoel te erkennen, en geeft aan dat zij niet de eerste zijn die hier tegenaan lopen. Daarna stel je verdiepingsvragen aan de ouders, om erachter te komen waar het probleem precies zit. Samen met de ouders kom je tot de conclusie over eventuele oorzaken. Je geeft advies over wat het gezin nodig heeft om weer in balans te komen, en je plant op korte termijn een vervolgconsult in.

Je onderzoekt een kind dat erg achter lijkt te lopen met spraaktaalontwikkeling. Hoe pak je dit aan?

Aan de hand van verschillende meetinstrumenten kun je kinderen scores geven over hun vaardigheden. Op driejarige leeftijd horen kinderen (volgens ontwikkelingsonderzoek) korte zinnen of zinsdelen te kunnen vormen. Tijdens dit consult probeer je te achterhalen of het kind dit kan door hem een spelletje te laten spelen, en vervolgens een gesprek met hem aan te gaan. Je stelt vragen en kijkt hoe hij hierop reageert. Je moet er uiteraard rekening mee houden dat het kind dit spannend kan vinden, of juist verlegen is. Ook is het belangrijk dat je open vragen stelt aan de ouders of verzorgers: wat kan het kind al?

Je constateert dat het kind inderdaad achterloopt wat betreft taalvaardigheid en geeft de ouders gerichte tips. Denk hierbij aan het kind meer boeken laten lezen, meer gesprekken met hem voeren en het kind eventueel naar een voorschool laten gaan. Na enkele maanden laat je zowel het kind als de ouders of verzorgers terugkomen op gesprek en bekijk je of er vooruitgang is geboekt. Als dit niet het geval is na inspanning van de ouders, verwijs je het kind door naar de logopedist.

Groeipad

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden worden gefaciliteerd, zowel vaktechnisch als persoonlijk.

Jeugdverpleegkundige

Werken bij gemeente Amsterdam

Werken voor de gemeente Amsterdam betekent werken voor een bestuur dat ruim 934.000 Amsterdammers vertegenwoordigt. Dat doe je samen met ruim negentienduizend collega’s verschillend in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Dit is belangrijk voor de organisatie, aangezien al die verschillende achtergronden en talenten zorgen voor de beste resultaten voor de stad.

  • 19.000+ collega's
  • Gem. leeftijd 47 jaar
  • Informeel
  • Hybride werken

Collega's

Foto van medewerker Nathalie Boachie
Foto van medewerker Jordy de Groot
Foto van medewerker Eric van Ham
Foto van medewerker Jack Ansing

Nathalie Boachie - Leerplichtambtenaar bij afdeling Onderwijs Jeugd en Zorg

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben ooit als ondersteuner begonnen bij leerplicht. Gelukkig kreeg ik de gelegenheid om naast mijn werk te gaan studeren. Daarna ben ik aangenomen als leerplichtambtenaar.

Wat was je vorige baan?
Ondersteuner.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, shoppen, muziek luisteren en lezen.

Jordy de Groot (28) - Handhaver VOV

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk door heel Amsterdam en dat maakt het werk erg afwisselend, aangezien je met verschillende mensen van verschillende culturen werkt

Wat was je vorige baan?
Handhaver Openbare Ruimte.

Wat doe je in je vrije tijd?
Heerlijk genieten van de natuur.

Eric van Ham - Technisch manager en projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit een familie die een hart heeft voor Amsterdam: zowel mijn opa, vader, vrouw en ik werk(t)en allemaal voor de gemeente. Het is er met de paplepel ingegoten en zal er niet meer uitgaan. De gemeente biedt daarnaast goede arbeidsvoorwaarden, genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen en heeft meer dan genoeg loopbaanmogelijkheden. Kortom: een prettige werkgever!

Wat was je vorige baan?
Ik ben direct na mijn studie Civiele Techniek bij de gemeente gaan werken; ik werk hier inmiddels al zeven jaar. Eerst als toezichthouder en directievoerder, nu als technisch manager en projectleider.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen, spullen opknappen, met vrienden afspreken en op de X-box spelen.

Jack Ansing - Medewerker bouwtoezicht & handhaving

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een metropool als Amsterdam kent veel specifieke problematiek. Het bouwen in een stedelijke omgeving is vanuit diverse aspecten bezien een enorme uitdaging, waar ik graag aan wil werken.

Wat heb je gestudeerd?
Wabo-casemanager/ MTS Bouwkunde, HBO Vastgoed & Makelaardij (Bachelor).

Wat doe je in je vrije tijd?
Borrelen met familie en vrienden, sporten en reizen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met leidinggevenden Jeugdgezondheidszorg
Meeloopdag (optioneel)
Tweede gesprek over arbeidsvoorwaarden
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Solliciteer nu
Terug naar boven