Wat is vereist?
- Afgeronde bachelor- of masteropleiding op het gebied van (bestuurlijke) informatiekunde, (technische) bedrijfskunde of vergelijkbare (bèta) studies
- Circa 10 jaar relevante werkervaring in de financiële of technologiesector
- Een afgeronde IT Audit (RE) opleiding of een CISA certificering, een CISM, CISSP of vergelijkbare certificering is wenselijk
- Ervaring met het begeleiden van teamleden in complexere onderzoekstrajecten
- Zorgvuldig, doortastend, analytisch, autonoom en verbindend
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Wat krijg je?
- Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
- €85.000 - €110.000 bruto p/j op basis van een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring
- 36-urige werkweek (4x9 uur mogelijk)
- 199,5 vakantie-uren per jaar (bovenop je standaard wekelijkse roostervrije dag)
- Een laptop en een smartphone
- Uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden om jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen
- Toegang tot OpenUp; een online platform dat jouw mentale gezondheid en dat van je gezin helpt versterken
- Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer op basis van 2e klas
- Thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit huis werkt
- Een bijdrage voor een abonnement bij een sportschool
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fiets – en deviceregeling en een vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek
Wat doe je?
- 10% Ontwikkelingen in financiële sector volgen en analyseren
- 20% Risico’s vertalen naar effectieve toezichtaanpak
- 40% Toezichtaanpak uitvoeren
- 10% Contact met accounttoezichthouders
- 20% Contact met externe partijen
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Vacature
Het IT-risicolandschap in de financiële sector is sterk in beweging door talrijke technologische ontwikkelingen, waardoor dit een van de meest interessante werkvelden is binnen de AFM. Als senior toezichthouder Operationele & IT Risico’s (OPIT) werk je aan het vertalen van risico’s naar thematische toezichtstrategieën gericht op informatiebeveiliging en cyberweerbaarheid. Daarnaast kun je gevraagd worden een bijdrage te leveren aan onze toezichtthema’s rondom crypto’s, AI en cloud computing.
Op basis van je uitgebreide kennis en ervaring neem je overige teamleden mee in de uitvoering van diverse onderzoeken. Deze zien toe op het in kaart brengen van de risico’s en de impact die zij kunnen hebben op de financiële stabiliteit van Nederland en daarmee aan het klantbelang van consumenten raken.
Ons toezicht heeft betrekking op diverse instellingen, waaronder kapitaalmarktpartijen vermogensbeheerders, accountantsorganisaties en het gedragstoezicht op financiële instellingen als banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Je toezichtactiviteiten zijn gericht op het bepalen van het niveau van volwassenheid voor bestaande of nieuwe IT-risicothema’s, soms door middel van self-assessments, andere keren door middel van zelfstandig onderzoek.
De AFM levert momenteel een significante inspanning om zichzelf, maar ook de onder toezicht staande instellingen gedegen voor te bereiden op de komst van de Europese Digital Operational Resilience Act (DORA). Ook de AI act heeft de AFM in het vizier. Het werkgebied is daarmee behoorlijk breed in verhouding tot de omvang van het team.
Je wordt onderdeel van het team OPIT, dat momenteel bestaat uit tien collega’s. Het team maakt onderdeel uit van het Expertisecentrum (EC) van de AFM, waarin we een aantal sector onafhankelijke expertises hebben ondergebracht, die nauw samenwerken met collega’s in de (sectorale) toezichtafdelingen.
Als je het leuk vindt om voortdurend te blijven leren over het snel veranderende IT-risicolandschap en je het uitdagend vindt om een autonome functie te hebben, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag heb je een afsluitend gesprek met een onder toezicht staande instelling. Zij gaan concreet aan de slag met jouw eindrapport en zijn tevreden met de uitkomst. Dit geeft voldoening.
Op een mindere werkdag ben je bezig met het op een lijn krijgen van alle belangen van verschillende toezichthouders. Dit gaat soms wat stroef, maar kan daarom juist een mooie uitdaging zijn.
- 08:00
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
- 18:00
-
- Lunch met collega's
- Overleg voorbereiden
- Weekstart
- Contact DNB
- Project check-in over DORA
- Ontwikkelingen in financiële sector volgen en analyseren
- Toezichtaanpak uitvoeren
- Actiepunten opvolgen
- Mails bijwerken
- Bellen met collega
-
- Lunch + reistijd
- Contact met accounttoezichthouder
- Werken aan onderzoeksdossier
- Toezichtaanpak uitvoeren
- Toezichtaanpak uitvoeren
- Reistijd
- Afspraak met onder toezicht staande instelling
-
- Lunch
- Projectoverleg
- Een-op-een met leidinggevende
- Risico vertalen naar toezicht
- Mail bijwerken
- Toezichtaanpak uitvoeren
- Mail bijwerken
- Actiepunten opvolgen
-
- Lunch
- Teamoverleg
- Borrel
- Kenningsdelingssessie met DNB
- Project check-out over DORA
- Toezichtaanpak uitvoeren
- Mail bijwerken
- Risico vertalen naar toezicht
-
- Vrije dag
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Als het om de ontwikkeling van jouw talenten gaat, heb je zelf het roer in handen. Iedere medewerker bij de AFM is uniek en daarom werkt alleen een individuele aanpak. Je manager denkt met je mee over jouw doorgroeimogelijkheden.
Werken bij de AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. De organisatie is gedragstoezichthouder van de gehele financiële marktsector. Iedere collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector. De AFM signaleert elk jaar de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s die de financiële markten gaan beïnvloeden, om daarna haar toezichtagenda verder te kunnen ontwikkelen. Hier lees je meer over in 'Trendzicht'.
Als maatschappelijke organisatie wil de AFM een afspiegeling zijn van de samenleving en een werkgever waar iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Dit vanuit een gevarieerd team qua ervaring, achtergrond en expertise met de gemeenschappelijke motivatie om de taak van de AFM zo goed mogelijk uit te voeren. De AFM erkent het talent en potentieel van iedere medewerker en benut dit ook. Deze denkwijze zorgt ervoor dat de AFM met een zo breed mogelijke blik de uitdagingen als gedragstoezichthouder elke dag opnieuw tegemoet kan treden.
Benieuwd naar alle vacatures bij de AFM? Klik hier voor een compleet en actueel overzicht.
- Kantoor in Amsterdam
- 47% / 53%
- Mogelijkheid 2 dagen vanuit huis te werken
- Ruim 750 werknemers