Wat is vereist?
- Afgeronde wo-opleiding (gedrags)economie en een sterke affiniteit met gedragsinzichten
- Minimaal 8 jaar relevante werkervaring; bijvoorbeeld in een functie bij een andere toezichthouder, ministerie, onderzoeksinstituut, als (gedrags)econoom in de financiële sector of als onderzoeker verbonden aan een universiteit
- Je bent conceptueel sterk en in staat om zowel praktische als abstracte vraagstukken te doorgronden en om te schakelen daartussen
- Je toont initiatief, bent resultaatgericht en hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken
- Je staat stevig in je schoenen en bent in staat om je onderzoeksideeën en analyses helder over het voetlicht te brengen
- Goede beheersing van de Nederlandse taal, bij voorkeur ook de Engelse taal
Wat krijg je?
- Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
- Een bruto jaarsalaris van minimaal €60.000 - en maximaal €110.000 op basis van een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring
- 199,5 vakantie-uren per kalenderjaar (boven op je standaard wekelijkse roostervrije dag)
- Een laptop en een smartphone
- Uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden om jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen
- Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer op basis van 2e klas
- Thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je vanuit huis werkt
- Een bijdrage voor een abonnement bij een sportschool
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fiets – en deviceregeling en een vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek
Wat doe je?
- 40% Werken aan onderzoeksprojecten
- 20% Intern overleg
- 10% Netwerken en presenteren
- 10% Werken aan interne consultancy-opdrachten
- 10% Vakkennis bijhouden
- 10% Overleggen met ministeries en (internationale) toezichthouders
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Stel direct een vraag
Sander Huininga
Recruitment a.i.
Vacature
Let op, je kunt reageren t/m dinsdag 3 december. De eerste ronde gesprekken zijn in de week van 9 december en de tweede ronde gesprekken in de week van 16 december. Op 20 december vindt de eindevaluatie plaats.
Als (gedrags)econoom team Consumentengedrag bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) krijg je de kans om impact te maken op het financiële welzijn van consumenten. Jouw werk draagt bij aan het versterken van toezicht op de financiële sector en het bevorderen van verstandige financiële keuzes door consumenten.
In deze rol analyseer je het gedrag van consumenten in de financiële sector. Je onderzoekt bijvoorbeeld de drijfveren en het gedrag van beleggers, klimaatrisico’s voor huishoudens, en de impact van verschillende soorten informatie op pensioenbeslissingen. Ook lever je input voor beleidsvoorstellen, waaronder aanpassingen in Europese regelgeving die consumenten beter beschermt.
Wat ga je doen?
· Onderzoek en strategie: Je onderzoekt trends en gedragingen in de financiële sector en zorgt ervoor dat jouw bevindingen bijdragen aan de verbetering van het toezicht en beleid.
· Gedragsanalyse en advies: Je brengt de werkelijke gedragingen van consumenten in kaart en vertaalt gedragsinzichten naar praktische adviezen voor toezichts- en beleidsprojecten.
· Projectmanagement: Je werkt actief samen met collega's om projecten effectief te realiseren. Je genereert onderzoeksideeën, scherpt vraagstukken aan en staat stevig in je schoenen in overleggen.
· Beleidsinbreng: Je hebt regelmatig contact met ministeries en andere (buitenlandse) toezichthouders en levert strategische input voor (inter)nationale beleidsontwikkeling.
Je werkt in team Consumentengedrag, een team van nog acht andere gedreven professionals. Regelmatig wissel je van gedachten met je collega’s over gedragswetenschappelijke inzichten en de beste manier om onderzoek vorm te geven. Je werkt ook in een uitdagende en dynamische omgeving samen met andere afdelingen binnen de AFM en hebt invloed op het beleid dat consumentenbescherming verder versterkt.
Als je het leuk vindt om jouw analytische vaardigheden in te zetten om financiële risico's van huishoudens in kaart te brengen en invloed uit te oefenen op consumentenbescherming, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Ilva van der Gragt
Tijdens een leuke werkdag heb je belafspraken met betrokkenen binnen en buiten de AFM. Daarnaast heb je voldoende tijd om verder te werken aan een rapport over beleggersgedrag.
Op een mindere dag heb je meerdere overleggen achter elkaar. Hierdoor kun je niet verder met een adviesstuk voor een collega.
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
- 18:00
-
- Lunch
- Overleg toezichthouder
- Wetenschappelijke publicaties doornemen
- Workshop geven aan Europese toezichthouder
- Onderzoek verrichten
- Blog schrijven
- Werken aan projectplan
- Interne presentatie geven
-
- Lunch
- Weekstart project
- Check-in team
- Brainstorm projectteam
- Overleg beleidsadviseur
- Afspraak ministerie
- Netwerk opbouwen
- Netwerk opbouwen
- Onderzoek verrichten
-
- Lunch
- Overleg collega-toezichthouder
- Werken aan consultancy-opdracht
- Projectplan afronden
- Werken aan rapportage
- Werken aan rapportage
-
- Lunch
- Inhoudelijk teamoverleg
- Weekstart project
- Overleg jurist
- Overleg manager
- Input geven op een nieuwe Europese verordening over de online keuzeomgeving voor financiële dienstverlening
- Werken aan consultancy-opdracht
- Werken aan consultancy-opdracht
-
- Vrije dag
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Als het om de ontwikkeling van jouw talenten gaat, heb je zelf het roer in handen. Iedere medewerker bij de AFM is uniek en daarom werkt alleen een individuele aanpak. Je manager denkt met je mee over jouw doorgroeimogelijkheden.
Werken bij de AFM
De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. De organisatie is gedragstoezichthouder van de gehele financiële marktsector. Iedere collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector. De AFM signaleert elk jaar de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s die de financiële markten gaan beïnvloeden, om daarna haar toezichtagenda verder te kunnen ontwikkelen. Hier lees je meer over in 'Trendzicht'.
Als maatschappelijke organisatie wil de AFM een afspiegeling zijn van de samenleving en een werkgever waar iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Dit vanuit een gevarieerd team qua ervaring, achtergrond en expertise met de gemeenschappelijke motivatie om de taak van de AFM zo goed mogelijk uit te voeren. De AFM erkent het talent en potentieel van iedere medewerker en benut dit ook. Deze denkwijze zorgt ervoor dat de AFM met een zo breed mogelijke blik de uitdagingen als gedragstoezichthouder elke dag opnieuw tegemoet kan treden.
Benieuwd naar alle vacatures bij de AFM? Klik hier voor een compleet en actueel overzicht.
- Kantoor in Amsterdam
- 47% / 53%
- Mogelijkheid 2 dagen vanuit huis te werken
- Ruim 750 werknemers